Okulumuzun Tarihcesi

27.12.2017 7377

27-12-2017

Okulumuzun Tarihçesi

Mustafa Kemal Sağlık Meslek Lisesi, 1999 yılında Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğüne Bağlı olarak Ankara Etimesgut Erler Mahallesinde eğitim ve öğretime açılmıştır. Radyoloji Teknisyenliği ve Laboratuar Teknisyenliği bölümleri ile eğitime başlayan okulumuz,  2004-2005 eğitim-öğretim yılında Süleyman Demirel Sağlık Meslek Lisesi'nin okulumuza katılması sonucunda Hemşirelik ve Ebelik bölümleriyle birlikte eğitim alanı yelpazesini genişletmiştir. 2007-2008 öğretim yılında ise Acil Tıp Teknisyenliği ve Tıbbi Sekreterlik bölümlerinin de açılmasıyla faaliyet gösterdiğimiz alan sayısı artmıştır.

2006-2007 eğitim-öğretim yılı sonu itibariyle eski Onkoloji Hastanesi binası olarak da kullanılan Erler Mahallesindeki okul binamızdan, halen kullandığımız Eryaman Göksupark karşısındaki 32 derslikli yeni binamıza taşındık. 29 Nisan 2010 tarihinde Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne dönüşen okulumuz, 2013-2014 eğitim öğretim yılında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne dönüşmüş ve Sağlık Hizmetleri Alanı için öğrenci kaydı almaya başlamıştır. Halen Sağlık Hizmetleri Alanı altında Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği Dallarında öğrenci yetiştirmektedir. Ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli sağlık personellerinin yetiştirilmesine katkı sağlamanın onur ve gururuyla aramıza yeni katılacak geleceğin sağlık personellerini bekliyoruz...

Adres:
GÖKSU MAH. SİVAS KONGRESİ CAD. MUSTAFA KEMAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ NO 4 ETİMESGUT / ANKARA